Over mij

Al een aantal jaar ben ik voetbalfan. De eerste wedstrijd die ik ooit bezocht was Ajax tegen NAC Breda. Het was seizoen 2004/2005, het laatste jaar dat Ajax kampioen van Nederland is geworden. Destijds waren mijn  favoriete spelers Maxwell en Stekelenburg. Maxwell speelt tegenwoordig bij Barcelona maar Steek voetbalt inmiddels voor AS Roma. De wedstrijd kan ik me naast de dribbel van Ibrahimovic niet meer zo veel van herinneren. De ambiance des te beter, als tienjarig meisje in vak 121 het hele stadion kunnen bekijken.. Fantastisch!

15 mei 2011 was voor mij een bijzondere dag. Ajax werd Landskampioen, eindelijk. Een dag met gemengde gevoelens: tranen van geluk en vrees voor de volgende dag… De huldiging heb ik niet meegekregen, heb nog in alle rust mijn eindexamen  voorbereid.

Als Amsterdammer in Rotterdam wonen, daar vrienden, familie, sport en school hebben en dan toch Ajacied zijn is af en toe lastig. Maar genieten doe ik elke keer weer als wij winnend van het veld af stappen!

“Ajacied ben je niet voor even, dat ben je voor je hele leven”

Sinds mijn eerste bezoek aan de ArenA ben ik me meer gaan interesseren voor het voetbal. Bij elke vakantiebestemming heb ik uitgezocht welke stadions in de buurt lagen en zo heb ik er al heel wat gezien. Van het Bernabéu (2006) tot Highbury (2004) en The Emirates (2008, 2009 en 2010). Zomer 2012 heb ik de Olympische Spelen bezocht en stadions gezien van Man United, Bury, Wycombe Wanderers, Chester City FC, Anfield Road, Bolton Wanderers, Oldham Athletic en nog een heel aantal anderen.

Verder heb ik ook wedstrijden bezocht in San Siro (AC Milan tegen Lecce), de Blue Water Arena (Esbjerg), De Vijverberg (jeugd-EK), Grolsch Veste (Twente – Benfica), Constant Vandenstock (Anderlecht – Ajax), Craven Cottage (Fulham – Crusaders) en ben ik naar het Parc des Princes, Nou Camp, het Westfalenstadion, de Euroborg, Stamford Bridge en nog véél meer stadions geweest.

Na voetbal kwamen de shirts. Mijn vader nam er vaak eentje mee van zakenreis en zo is een verzameling snel begonnen. Later kocht ik in winkels shirts en op het internet. Daarnaast ruil ik ook veel shirts met andere verzamelaars. Ik heb naast contacten in Nederland ook een contact in Brazilië, met wie ik al een aantal toffe shirts heb geruild.

Momenteel heb ik ongeveer 220 officiële shirts. Dit betekent niet dat ze zijn gedragen door spelers in wedstrijden, het zijn shirts zoals je ze in de officiële fanshop koopt, of in een sportwinkel. Ik heb wel een enkel match worn of player issue shirt, evenals de gesigneerde, maar het liefste heb ik shirts zodat ik ze zelf kan dragen. Ik ben bijna altijd op zoek naar nieuwe aanwinsten voor mijn collectie en ik heb ook een aantal shirts die ik verkoop of wil ruilen. Daarvoor heb ik een speciale bladzijde op deze site gemaakt.

Ik zou het super vinden als ik ooit match-worn artikelen aan mijn verzameling toe zou kunnen voegen. Daarom schrijf ik voetballers soms een berichtje of ze iets apart kunnen houden. Het overgrote deel reageert niet, maar Joost Broerse deed dat wel. Hij speelde in Nederland bij FC Utrecht en FC Groningen en hij was bij Utrecht altijd degene die hielp Ajax in te maken (helaas…), en speelt inmiddels voor Excelsior! Joost heeft op de open dag de schoenen aan mij overhandigd. Ook heb ik Cees Paauwe (Excelsior) om zijn keepershandschoenen gevraagd, en die heb ik ook gekregen! Lees alles hier.

Heb je nog vragen over mij of over mijn verzameling, stuur dan een mailtje!

Erna

voetbalverzameling@hotmail.com

2 Reacties to “Over mij”

  1. roger Says:

    Zijn stiekem best veel Ajacieden in Rotterdam, ikzelf heb er ook gewoond en gaat zelfs zo ver dat de broer van mijn vaders opa (de heer van Zandvliet) oprichter van de Kuip en voorzitter van Feyenoord is geweest. Iets waar ik als Ajacied toch ook best wel een klein beetje trots op ben….klein beetje maar 😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: